Between Music består af komponist og sanger Laila Skovmand og violinist Robert Karlsson, som begge er ansat i KKART. Sammen med 3 andre musikere, flere opfindere, videnskabsfolk og andre performere skaber de fortryllende oplevelser af musik og sang med vandet som medie, miljø og instrument. De er pionerer indenfor deres felt og har stor international succes. I foråret 2024 kunne Between Music opleves i Danmark i to formater: igennem deres udstilling Breaking the Surface og med deres verdensberømte AquaSonic Live koncerter.

 

Breaking the Surface – Foto: Lars Stenholt Kirkegaard

 

Breaking the Surface

Between Musics nyeste projekt er Breaking the Surface, som havde premiere i Århus under SPOR festivalen i maj 2024. Breaking the Surface er en udstilling med 7 værker, der bringer publikum tættere på vand. Med inspiration fra urgamle myter og ritualer, der gennem tid har formet menneskets tilknytning til vand, væver de en ny oplevelse af elementet.

Gennem undervandskompositioner, kunstfilm, 3D-video, vand, lys og dis udgør de store værker en helhed, fra syvstemmig sirenesang til blikket fra bunden af en sø.

 

AquaSonic – Foto: Ambre Vernuccio

 

AquaSonic

Breaking the Surface indeholder samples fra Between Musics mest kendte værk, AquaSonic. AquaSonic er koncerter under vand, med instrumenter udviklet specifikt til formålet og sang specialiseret til dybet.

I store tanke fyldt med vand optræder musikerne med deres unikke evner og instrumenter. Publikum, med deres på det tørre, oplever en kulmination på det store arbejde og den dybdegående forskning som Between Music har udført.

Den fænomenale iscenesættelse af musik under vand giver et nærmest overjordisk udseende til koncerten, der med sikkerhed sætter spor i hukommelsen.

 

AquaSonic – Foto: Susanne van Loon

 

Den fortryllende koncert, AquaSonic, kunne opleves på CPH STAGE Festival på kunst- og musikscenen ArtMaze d. 31. maj – 2. juni 2024. Koncerten fik i Politiken 5 hjerter og en flot anmeldelse. På de samme datoer kunne man opleve Breaking the Surface.

Følg med i Between Musics arbejde på https://www.betweenmusic.dk/

Kunstneren bag projektet

Between Music

AudioInstallationPerformance

Laila Skovmand Larsen

AudioInstallationPerformanceVideo

Robert Karlsson

Scroll