Er du kunstner, designer eller kunsthåndværker? Stykker du dit virke sammen af flere forskellige arbejdsforhold - springer du fra opgave til opgave - fra projekt til projekt? Så kender du givetvis til de problemer det giver. Ikke kun med at få det hele til at hænge sammen økonomisk – men også med regler og krav i forhold til skatteregnskaber, arbejdsmarkedsregler, a-kasse, barsel, forsikring osv. En hel masse praktisk bureaukrati, man som kunstner nemt kan løbe sur i og forhold man skal ordne selv - ligesom en virksomhed.

Hvis ikke det er din stærke side, så er KKArt måske noget for dig.

KKArt er kunstnernes produktionsvirksomhed. Kunstnerne udfører det kunstneriske arbejde, og kontorpersonalet holder styr på de bureaukratiske forhold og den administrative del. Det hele ligger i virksomheden.

Som kunstner bliver du ansat til at udføre den opgave eller det projekt, der er aftalt. Det forudsætter naturligvis, at der er en opgave, et projekt eller lignende, der giver økonomisk mulighed for et ansættelsesforhold. Sådan er det i alle virksomheder.  

Som ansat i KKArt bliver du omfattet af de rettigheder og pligter, der gælder for lønmodtagere i forhold til arbejdsmarkedsregler, herunder barsel, arbejdsløshedsforsikring mv. Du er som ansat bl.a. forsikret under rejser i udlandet. I forhold til Skat er du lønmodtager med A-indkomst.

DA KKArt ikke er sat i verden for at give overskud anvendes al merindtægt og overskud til kunstnerisk arbejde og aflønning af kunstnerne.

Kunstnere er meget forskellige og kunstnerisk arbejde findes i rigtig mange udgaver både i indhold og omfang. Det ved vi alt om. 

Hvis du er interesseret er du velkommen til at kontakte os, så kan vi sammen gennemgå hvad det indebærer og hvilke muligheder der er i forhold til din konkrete situation. 

Vi forudsætter naturligvis, at du er professionel i dit virke. 

 

Her kan du høre seks KKArtists fortælle om, hvorfor de er med i KKArt og hvad det betyder for deres kunstneriske virke.

(Klik på et navn for at se videoen)

Sanne Ransby 

Birgitte Lykke Madsen

Rasmus Rosengaard

Charlotte Haslund-Christensen

Jørgen Mikael Andersen

Pernille Kofoed